Capaciteit bij opstart
25MW
Schaalbaar tot
100MW
Operationeel in
2025

Onze tweede waterstoffabriek trekken we op in Terneuzen, op een terrein 30.000m2 op de Axelse Vlakte. De inplanting op de Belgisch-Nederlandse grens biedt mogelijkheden voor een grensoverschrijdende samenwerking.

Net zoals in Vlissingen, zullen we in Terneuzen van start gaan met de productie van 25MW waterstof. De planningsfase is afgerond en in april 2022 ontvingen we de nodige vergunningen. De waterstof zal ter plekke worden opgeslagen.

In een eerste fase zullen we minimum 2.000 ton groene waterstof per jaar produceren. Maar het ontwerp van de waterstofinstallatie laat een toekomstige uitbreiding tot minimum 100 MW toe.

Het terrein, gelegen binnen North Sea Port, wordt zeer goed ontsloten via de weg, het spoor, de Noordzee en de binnenwateren. Dit zal ons toelaten om de waterstof vlot te verdelen naar mogelijke afnemers. Industriƫle bedrijven in de haven tonen nu al interesse voor onze groene waterstof om hun CO2-uitstoot te reduceren. Bovendien wil North Sea Port de Axelse Vlakte de komende jaren ontwikkelen tot een cluster voor de productie van geavanceerde biobrandstoffen. Dit biedt opportuniteiten voor interessante, lokale samenwerkingsverbanden.