Capaciteit
10 MW
Start bouw
2025
Operationeel vanaf
2026

Voor de ontwikkeling van een groenewaterstoffabriek in Essen gaan we in zee met TÜV Nord Group. Ons gezamenlijk project zal bijdragen tot de ontwikkeling van tankstations en elektrolysers met groene waterstof in de Rijn-Ruhr regio en is onderdeel van het Duitse HyPerformer II programma. 

Op een terrein van 5.000 vierkante meter in Essen-Frillendorf zullen we vanaf 2026 groene waterstof opwekken. We gaan hier aan de slag in units die een capaciteit van om en bij de 10MW zullen hebben. 

Samen met EE Energy Engineers, een afdeling van TÜV Nord Group, willen we dit project zo duurzaam mogelijk maken. Daarom is er niet alleen onderzoek verricht naar de pure productie van waterstof, maar heeft EE Engineers ook geanalyseerd hoe we de restwarmte in het stadswarmtenet (Iqony) kunnen invoeren. 

Voor de afname mikken we op een samenwerking met H2Mobility, het grootste Europese tankbedrijf voor waterstof. Met ruim tachtig tankstations heeft het vandaag een groot deel van de Duitse markt in handen. 

Essen wordt voor ons vanaf nu ook onze uitvalsbasis voor Duitsland. Begin 2023 hebben we een GmbH opgericht en in april 2023 hebben we er een kantoor geopend. Voortaan zullen we vanuit Essen onze huidige én toekomstige Duitse projecten in goede banen leiden.